180 square meters relive a second life with a 1960s aesthetic

0
0
180 square meters relive a second life with a 1960s aesthetic


Gives shop ad flat. A Porto, 180 square meters between the ground floor and the basement have been converted from commercial space to private space, habitable and with a wonderful outdoor garden. Responsible for the project is the studio Atelier Speech – also able to revive (aesthetically, on an urban level) the entire neighborhood and its 1960s-style housing block.


Find out more about the Fala Atelier project that transformed 180 square meters in Porto from shop to apartment.


© Courtesy Fala Atelier
Find out more about the Fala Atelier project that transformed 180 square meters in Porto from shop to apartment.



Uneven House di Fala Atelier, outdoor


© Ricardo Loureiro; courtesy Fala Atelier
Uneven House di Fala Atelier, outdoor


The house is called Uneven House. Both of its levels have been (re) conceived as main places to live. They extend between the two facades and gently cradle between a straight white wall and a composite wall (consisting of three massive plywood doors). Thus the walls create a serpentine walk, between finishes from the design homogeneous that embrace the entire apartment both at the lower and upper levels creating a harmonic concert in the final realization of the house.


Uneven House by Fala Atelier, entrance


© Ricardo Loureiro; courtesy Fala Atelier
Uneven House of Fala Atelier, entrance


The house overlooks a double outside: one on the front and one on the back. Both levels boast large windows, in length and in height, overlooking the garden. The design is glorious, elegant and relaxing: a black and white striped frieze marks the perimeter of the garden and a large horizontal window frames the context. The strictly contemporary style combines different shades: from the marble ones used for the floor to those of pink, which, from above, watch over the walk. Everything matches with the exterior, whose white walk and blends with the whole complex. In a game that pursues transparency, the entrance welcomes you to a small temple ready to relive its second life.


Uneven House di Fala Atelier, indoor


© Ricardo Loureiro; courtesy Fala Atelier
Uneven House by Fala Atelier, indoor



Uneven House di Fala Atelier, indoor


© Ricardo Loureiro; courtesy Fala Atelier
Uneven House by Fala Atelier, indoor

Video: Franceska: a clear and bright house (Mediaset)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here